Lõuna-Eestis tegutseb 30 iseseisvat külapoodi

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leevi küla kogukonna aktiivsed liikmed Riho ja Aire 
Ilves-Luht võtsid eelmise aasta juunis Leevi poe majandamise üle pärast Põlva tarbijate ühistu otsust sulgeda väikese käibega külapood piirikaubandusest tingitud kahjumi tõttu.
Leevi küla kogukonna aktiivsed liikmed Riho ja Aire Ilves-Luht võtsid eelmise aasta juunis Leevi poe majandamise üle pärast Põlva tarbijate ühistu otsust sulgeda väikese käibega külapood piirikaubandusest tingitud kahjumi tõttu. Foto: Tomi Saluveer

Lõuna-Eestis on kokku 30 iseseisvat külapoodi. Nii võib nimetada Põlva-, Valga- ja Võrumaa kaupluseid, millel olemas kehtiv jaekaubanduse tegevusluba ning mis ei kuulu mõne suure kaubandusketi või ühistu omandisse. Seejuures ei lähe arvesse linnade-alevike poed.

Kagu-Eesti keskel Räpina vallas asuvast Leevi külast on paarkümmend kilomeetrit nii Põlva, Räpina kui ka Võru suunas. Leevi küla kogukonna aktiivsed liikmed Riho ja Aire Ilves-Luht võtsid eelmise aasta juunis Leevi poe majandamise üle pärast Põlva tarbijate ühistu otsust sulgeda väikese käibega külapood piirkaubandusest tingitud kahjumi tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles