Valgas sadas ärimaja katuselt kõnniteele ehituskäru

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgas Müllersoni ärimaja katuselt alla sadanud käru.
Valgas Müllersoni ärimaja katuselt alla sadanud käru. Foto: Tiit Loim / Lõuna-Eesti Postimees

Valga Vabaduse tänava ääres asuva Müllersoni ärimaja katuselt kukkus täna ennelõunal kõnniteele käru. Ilmselt oli õnnetuse põhjustajaks tuul.

Samas majas lilleäri Karini Lilled pidav Karin Nurmsalu oli õnnetuse tõttu parajalt ehmunud. „Jumala õnn, et auto peale ei kukkunud, üks meeter jäi puudu. Suure tuulega viskas selle käru minema sealt,” lausus Nurmsalu, kelle sõnul tuleks sellise ohu korral katuse lähedale jäävale alale kõnniteel ligipääsu piirata.

Samamoodi häiritud oli ka töötukassa teenusekonsultant Kristel Kallas. „Kui see kukub kellelegi pähe, on inimene surnud.”

Ehitust teostava Jaagor Grupp OÜ juhatuse liige Ingmar Kiidjärv kuulis õnnetusest ajakirjanikult. "Ma ei oska muud küll öelda, kui et ju see oli tuul sel juhul. Minuni praegu see rumal lugu jõudnud pole, pean kohe projektijuhi käest küsima. Ei tule selle peale, et kärud lendama hakkavad. Sellist asja ei tohi juhtuda loomulikult,” lausus Kiidjärv.

Ehitustööde käigus kerkib majale neljas korrus, kuhu töötukassa oma ruume laiendab. Kiidjärve sõnul pole ehitus veel alanud, sest dokumendid on veel korda ajamata ja katusel on palju prahti. Selle koristamise jaoks käru tarvis oligi.

Käru kukkumise hetkel oli ilm tuuline.
Käru kukkumise hetkel oli ilm tuuline. Foto: Tiit Loim / Lõuna-Eesti Postimees
Katuselt alla kukkunud käru.
Katuselt alla kukkunud käru. Foto: Tiit Loim / Lõuna-Eesti Postimees
Töölised Müllersoni ärimaja katusel 12. septembril.
Töölised Müllersoni ärimaja katusel 12. septembril. Foto: Arvo Meeks/Lõuna-Eesti Postimees
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles