Kuidas Võrumaa mees Ameerikat avastamas käis

, ajaleht@lounapostimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Empire State Buildingu vaateplatvormilt avaneb võimas vaade igasse suunda. Pilvepiirilt paistavad kätte kõik viis New Yorgi linnaosa: Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens ja Staten Island.
Empire State Buildingu vaateplatvormilt avaneb võimas vaade igasse suunda. Pilvepiirilt paistavad kätte kõik viis New Yorgi linnaosa: Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens ja Staten Island. Foto: Jaanus Mark

Ameerika, unistuste maa? Kuidas kellelegi. Kes käib seal raamatuid müümas, kes sugulastel külas või turismireisil, kes tahab kuulsaks ja edukaks saada. Kukla taga tiksus endalgi aastaid soov see suurriik kunagi ära näha. Tänu elukaaslasele saigi suure lombi taga pere ning mõne hea tuttavaga ära käidud. Põhilised peatuspaigad olid New York ja Washington.

New York, kus pilvelõhkujad kõditavad taevalaotust, on tõeliselt rahvarohke. Sisserännanud taksojuhi sõnul müttab tänavatel iga päev üle 20 miljoni inimese. Vahel tekib isegi tunne, et inglise keele kõnelejad on kohapeal vähemuses. Väidetavalt räägitakse linnas kuni 800 keelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles