Ringmajandus loob tasakaalu keskkonna ja majandustegevuse vahel

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil pakendikonteiner.
Pildil pakendikonteiner. Foto: Pakendiringlus.ee

Esmaspäeval ja teisipäeval Kultuurikatlas toimuv ringmajanduse konverents on teejuhiks ettevõtetele, et leida uusi võimalusi oma tootmise tänapäevastamiseks. Ühtlasi panustavad ettevõtted ringmajanduse mudelit järgides oluliselt meie keskkonna hüvanguks.

„Ringmajanduse olemus on kirjeldatud mõistes endas – toote valmistamiseks kasutatav materjal ei liigu mitte lineaarselt vaid ringiratast. Otsesõnu tähendab see, et prügist saab uuesti tooraine. Võti on sellises tootedisainis, kus juba ideesse on sisse arvestatud, kuidas materjalid uuesti kasutusse võtta,“ selgitas konverentsi avav keskkonnaminister Siim Kiisler.

„Selline lähenemine ei ole tegelikult mingi nüüdisaja leiutis, juba Henry Ford järgis materjali ringlussevõtmise põhimõtteid, ja tegi seda väga edukalt. Ringmajandus ei ole lihtsalt tee jätkusuutlikuma tootmise ja tuleviku suunas, vaid aitab ettevõtjatel leida uusi võimalusi oma tootmise tänapäevastamiseks, suurendades oma konkurentsivõimet ja saades ka suuremat tulu.“

Keskkonnaministeeriumi korraldatav Ringmajanduse konverents selgitab alustuseks ringmajanduse põhimõtteid ning annab konkreetseid juhiseid, kuidas riigi toel selles suunas liikuda.

Konverentsilised saavad teada, kuidas erinevad ringmajanduse meetodid viivad tootmise uuele tasemele, muuta tooted kauakestvaks ja kuluefektiivseks ning läbi selle kõige lisaks saavutada konkurentsieelis.

Ühtlasi viiakse kahe päeva jooksul kokku erinevad osapooled – ettevõtjad, eksperdid, rahastajad. Kohapealsete nõustamiskeskuste ja ümarlaudade abil on võimalik saada üks-ühele personaalset nõu. Samuti on võimalik kaasa rääkida ja arvamust avaldada eri teemade kitsaskohtade ja lahenduste üle laiemalt.

Konverentsil astuvad üles oma ala eksperdid nii Eestist kui ka Euroopast. Programm on eesti keeles, väliskülaliste ettekanded on inglise keeles.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles