Valga ekstreemjooks tuleb juba kolmandat korda

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
II Valga X Jooks
II Valga X Jooks Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

13. oktoobril kell 13 antakse start kolmandale Valga X-jooksule, mille rada paneb proovile nii keha kui vaimu.

Ekstreemjooks on palju enamat, kui lihtsalt jooksuvõistlus. Kuna ületada tuleb eri liiki takistusi, siis koormust saab kogu keha. Ekstreemjooks arendab lisaks vastupidavusele ka jõudu, mis tähendab, et sama ajaga kulutab keha rohkem energiat nii rajal kui ka pärast võistlust taastudes.

“Soovitan kõigile tulla oma mugavustsoonist välja ning võtta ette midagi uut ja põnevat, et hiljem oleks millest sõpradele rääkida!” jagab oma kogemust eelmisest Valga X-jooksust spordisõber Veiko Ardel.

10 km pikkusel põhirajal ootavad võistlejaid ees mitmed tehislikud ja looduslikud takistused, millest tuleb üle ronida, alt roomata, üle hüpata või hoopis läbi ujuda. Takistusi aitavad ehitada ja mehitada Kaitseliidu Valgamaa malev, Päästeamet ja Carma motoklubi. Valga X-jooksu rada kulgeb peamiselt maastikul ja metsaradadel, aga joosta saab veidi ka linnas asfalteeritud kergliiklusteedel.

Lisaks põhirajale saab aktiivselt oktoobrikuu laupäeva veetma tulla ka 3 km pikkusele pererajale, mis on kõigile tasuta. Pereraja muudavad huvitavaks kontrollpunktid, kus jagavad uusi teadmisi ja annavad huvitavaid ülesandeid lahendada politsei, Punane Rist ja Keskkonnaamet. Näiteks õpetatakse ohutut raudtee ületamist, esmaabi andmist ning mürgiseid taimi. Ürituse korraldaja Meelis Kattai ütleb: “Pererada on kindlasti läbitav lapsevankriga ning paraja raskusastmega ka pisematele matkasellidele.”

Valga X-jooksu start antakse endise Tambre kõrtsihoone (Valguse 2) juurest. Põhivõistlusel saab osaleda nii individuaalarvestuses kui ka võistkonnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles