Valgamaa elanikud soovivad loovutada sadu tonne eterniiti

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Valgamaa Omavalitsuste Liit esitas keskkonnainvesteeringute keskusele toetusetaotluse eterniidijäätmete kogumisringide korraldamiseks Valga maakonna kõigi valdade mittelinnalistes asulates 2019. aasta kevadsuvel. Toetust taotletakse 29 937 euro ualtuses. Projekti elluviimiseks vajaliku omafinatseeringu katavad maakonna vallad.

Käesoleva aasta augustist septembri alguseni oli maakonna elanikel võimalus oma eterniidijäätmete äraandmissoov registreerida. Registreerus 85 majapidamist, millest kuus asub Valga vallas, 39 Otepää vallas ja 40 Tõrva vallas. Kokku soovitakse ära anda hinnanguliselt 231 tonni eterniiti.

Valgamaa Omavalitsuste Liidu programmide koordinaatori Monika Rogenbaumi sõnul on Valga vallas eterniidijäätmete loovutada soovijaid võrreldes teistega seetõttu palju vähem, et Valga vallavalitsus on 2018. aastal väga tänuväärselt tegutsenud ja oma rahaga eterniidi kogumisringi korraldanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles