Kui haritud on omavalitsuste ametnikud?

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Artur Kuusi illustratsioon

Vaadates kolme Kagu-Eesti maakonna omavalitsuste teenistujate haridustaset, võib tõdeda, et see on küllaltki kõrge. Kõrgharidus on teenistujatest kahel kolmandikul ning kõige levinum haridustase on magister.

Ajendi suurema ülevaate koostamiseks andsid Tõrva ja Valga vallavalitsus, kes teenistujate kontaktandmete juures avaldavad ka nende hariduse. Veidi vähem detailne ülevaade oli Otepää valla ja Võru linna kodulehel. Ülejäänud seitsmest omavalitsusest tuli andmed küsida.

Et haridustasemete rägastik on üsna segane, tuli teha mõni lihtsustus. Haridustaset on mõistetud kui kõrgeimat lõpetatud haridust. Nõukogudeaegsete kraadide puhul, mis tänapäevastega võrdsustatud, on ülevaates kirjas vaid selle tänapäevane vaste ehk näiteks magistrikraad, kuigi seda toona nii ei nimetatud. Ühel juhul, mil ametnikul oli kaks sarnase tasemega haridust, tuli analüüsi tarbeks valida üks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles