Seeneteadja: olen seente suhtes ettevaatlik

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sangastes elav seeneteadja Heili Kalbri on tänavuse seenesaagiga rahul. «Aga kukeseent on meie kandis vähem,» märkis ta.
Sangastes elav seeneteadja Heili Kalbri on tänavuse seenesaagiga rahul. «Aga kukeseent on meie kandis vähem,» märkis ta. Foto: Maarius Suviste

Valgamaal Sangastes elav seeneteadja Heili Kalbri ütleb kõigepealt, et kindlasti pole ta mükoloog ega spetsialist. «Olen tänu isale lapsest peale loodusega sinasõber olnud ning loodus on minu suur armastus ja hobi. Seened lisaks maitsevad hästi,» selgitab ta huvi seenemaailma vastu.

Hiljutisel kukeseenefestivalil Otepääl paistsite te töötubasid juhtides silma laialdaste teadmistega seentest. Kust need pärit on – kas olete seda eriala õppinud või on kogemused kogunenud elu jooksul?

Teadmised seentest on tõesti elu jooksul kogunenud. Küll aga on huvi nende vastu suur olnud, selleta ei juhtu midagi. Kodus ikka sirvin seeneraamatuid ja võimalusel käin asjatundjate korraldatud seeneretkedel – seal õpib kõige rohkem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles