Politsei plaanib osta veel 25 taserit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taser.
Taser. Foto: Carl de Souza / AFP / Scanpix

Politsei plaanib tänavu osta veel 25 elektrišokirelva ehk taserit, relvi on kavas hakata kasutama koolitustel.

Politsei- ja piirivalveameti juhtivinstruktor Hannes Haav ütles BNS-ile, et politsei plaanib lisaks aasta alguses ostetud 35 taserile osta veel 25 elektrišokirelva. Haav lisas, et lisaks ostetavaid tasereid on plaanis hakata kasutama prefektuuride instruktorite koolitustel ning sisekaitseakadeemias väljaõppel.

Uut hanget taserite hankimiseks välja ei kuulutata, Haava sõnul ostetakse uued relvad eeldatavalt veel tänavu ja seda olemasoleva raamlepingu alusel.

Politsei- ja piirivalveamet allkirjastas veebruari keskel lepingu 35 Taser X2 tüüpi elektrišokirelva ehk taseri ostmiseks. Hankelepingu maht oli 191 225 eurot ning selle summa ulatuses tellitakse lisaks relvadele ka kabuurid, patareid, lasukomplektid teenistuseks ja koolitusteks ning muud vajalikud tarvikud.

Kõik tänavu ostetud elektrišokirelvad ehk taserid on neid kasutama hakkavatele politseinikele välja jagatud, seni korravalvurid taserit kasutanud vaid ühel korral.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles