Galerii: Põlva avas uue staadioni lapsevankrite võistlusega

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põlva avas täna ümberehitatud linna staadion, mille esimese auringi tegid staadioni tulevikukasutajad − lapsevankrites beebid koos kärusid lükanud vanematega.

Pärast lapsevankrite võistlust jooksid avaringi Põlva asutuste ja ettevõtete esindajad, seejärel tulid rajale lastejooksust osavõtjad. Põlva on kümnevõistleja Maicel Uibo kodulinn.

Ainulaadselt looduslikus kausis asuv staadion ehitati esialgsel kujul 1970. aastatel. 1980ndate lõpus pandi sellele 89 000 rubla eest kummikate ja staadion oli sellega tollel ajal küllaltki kaasaegne objekt. Põlvakad ootasid lootusetult vananenud staadioni remonti aastakümneid.

Staadioni ümberehituse esimese etapiga anti Põlva staadionile kaasaegne ilme − loodusliku muruga jalgpalliväljak, mida ümbritseb 400-meetrine tartaankattega jooksurada, kaugushüppekastid, kõrgus- ning teivashüppesektor, palli- ja odaviske hoovõturada, kuulitõuke- ja kettaheitesektorid.

Staadioni ümberehitusprojekti koostas Eesti jalgpalliliit ja ehitas AS Valmap Grupp. Rekonstrueerimise esimese etapi maksumuseks kujunes ligikaudu miljon eurot, rahastaja on Põlva vald. Staadioni valgustus valmib Euroopa Liidu toel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles