Politsei võttis luubi alla kõrvalised tegevused autoroolis (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutitelefoni kasutamine auto roolis on lubamatu.
Nutitelefoni kasutamine auto roolis on lubamatu. Foto: Arvo Meeks

Vähemalt neli inimest on sel aastal kaotanud liiklusõnnetustes oma elu seetõttu, et autojuht on sõidu ajal tegelenud rooli keeramise asemel mõne muu tegevusega, vahendas laupäeval ETV uudistesaade "Aktuaalne kaamera".

Euroopa liikluspolitseinikke ühendava koostöövõrgustiku TISPOL teemanädal keskendub seekord just kõrvalistele tegevustele autoroolis.

Nii on kõik Euroopa politseinikud ühendanud sel nädalal jõud, et teha liiklejatele selgeks, et võileibade söömine, telefoniga rääkimine, internetis surfamine ja muud kõrvalised tegevused ei sobi autorooli.

Politsei- ja piirivalveameti juhtivkorrakaitseametnik Sirle Loigo ütles, et pilt on masendav. Keskmiselt tabatakse 10 juhti päevas, selle aasta kogunumber on 3000. Euroopa teedel hukkub iga päev keskmiselt 70 inimest ja nii nagu Eestis tapab ka Euroopas endiselt ka kiirus.

Sellel aastal on liikluses hukkunud juba 58 inimest.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles