Masinad panid end Otepääl proovile

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää rahvasprindil pandi end proovile 11 võistlusklassis.
Otepää rahvasprindil pandi end proovile 11 võistlusklassis. Foto: A1M Motorsport

Laupäeval toimunud A1M Motorsport Otepää Rahvasprint tõi võistlustulle rekordarvu autospordiharrastajaid Eestist, Soomest ja Lätist. Üheteistkümnes erinevas klassis oli stardis kokku 120 võistlejat. Esmakordselt Tehvandi spordikeskuse rollerirajal toimunud etapp sõideti sajaprotsendiliselt asfaltkattega teel. Punktiarvestust peeti kokku neljas suurimas rahvasprindi karikasarjas.

Otepää rahvasprindi võistluste juht Marko Koosa tõdes, et seekordne võidukihutamine toimus kitsal ja tehniliselt väga nõudlikul trassil. «Hommikul sadanud vihm muutis raja libedaks. Päeva jooksul aga kuivas see täielikult ning igas sõiduvoorus valitsesid täiesti uued rajaolud.»

Autospordiga käivad paraku kaasas ka rajalt väljasõidud. Nii juhtus ka seekordsel sprindivõistlusel. «Üks sportlane viidi Tartu Ülikooli kliinikumi tervisekontrolli, kus tal minu andmetel raskeid vigastusi ei tuvastatud,» ütles Koosa

Üritus läks tema sõnul kokkuvõttes hästi: kohale tuli rekordarv osalejaid ja palju pealtvaatajaid. Lisaks rahvaspordiautodele olid kohal ralliautod, krosskardid, veoautod ja drifitauto, mis pakkusid põnevaid elamusi.

Võistluse juhi kinnitusel on tal eriti hea meel on tal selle üle, et kõigis klassides oli kohal Eesti paremik. «Asfaldiradasid Eestis on väga vähe ja tore oli näha ka raja ääres väga palju pealtvaatajaid, kes olid tulnud nautima põnevat sõitu. Kindlasti aitas sellele kaasa lisaks heale korraldusele ja suurele auhinnalauale esmakordne võimalus sõita autodega Tehvandi spordiradadel.»

Võistlusklasside parimad olid Jaspar Vaher, Pranko Kõrgesaar, Maria Roop, Heigo Tinno, Rivo Vähi, Aleksander Strelkov, Aivo Täpsi, Kristo Subi, martin Vaga, Aiko Aigro ja Rolands Baldins. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles