Rogaini sari lõppes võistlusega Pähni külas

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmest Lõuna-Eesti etapist koosnenud meeskondliku orienteerumise ehk rogaini sari lõppes täna võistlusega RMK Pähni külastuskeskuses. Sarja korraldajaks oli MTÜ Seiklushunt.

Kui võistkondlikku orienteerumist korraldatakse enamasti linnas, siis Seiklushundi rogain jõudis Pähni piirkonnas esimest korda metsa.

"Kortermajade asemel olid rajal pigem mägralinnakuid ning endiste metsatalude vaevumärgatavaid asemed," kommenteeris võistlust rajameister Taavi Tatsi. "Linnaosade asemel olid veel märgatavad mõisaaegsed metsakvartalid, mida eraldavad sihid hakkavad osaliselt juba kaduma ja kinni kasvama."

Seiklushundi sügisrogainil osalesid sajad võistkondliku orienteerumise huvilised, võistlus toimus põhiklasssis, Kurmo Rattaäri klassis ja PERE klassis. 

Rogain on pika kontrollajaga võistkondlik valikorienteerumine. Eesmärk on koguda kontrollaja jooksul võimalikult palju punkte maastikule paigutatud kontrollpunktide läbimisest. 

Kontrollpunktide väärtus on erinev ning sõltub kaugusest ja tehnilisest keerukusest. Võistkonna suuruseks võib olla 2–5 liiget ning võistkond peab liikuma koos. Võistluse ajal võib pöörduda tagasi võistluskeskusse, et puhata, süüa ja varustust täiendada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles