Galerii: Ratastel rändnäitus keskendus puidule kui tulevikumaterjalile

Arvo Meeks
, fotograaf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eestis vurab ringi veoki haagisele ehitatud rändnäitus, mis kirjeldab Eesti võimalikku tulevikku, mis tugineb nutikal biomajandusel. Näitusel „Bioajastu – puidust tulevik“ on väljas interaktiivsed ekraanid ja väljapanekud, millede juures saab sõrmed käiku lasta ning ka oma teadmised proovile panna. 

23. ja 24. septembril peatus veok Valga keskraamatukogu esisel platsil ning kõigil oli tasuta võimalik väljapanekuga tutvuda. Abiks olid Valgamaa metskonna ülem Risto Sepp ja loodusõppe teemajuht Liina Karrofeldt RMK-st. Näitusel sai näha, milliseid võimalusi pakub puit kui tulevikumaterjal looduskeskkonnale ja inimesele. Ekraanil valikuid tehes sai katsetada, kuidas üks või teine otsus mõjutab Maa kliimat, keskkonda ja ressursse: millised on globaalsed megatrendid, kuidas tarbida targalt jäätmeid tekitamata.

Külastajad said avastada milliseid tooteid on võimalik puidust toota ja kui väikestest puiduosadest; millised on tuleviku ametid; kuidas näeb Eesti mets välja läbi virtuaalprillide ja muud põnevat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles