Elektrilevi soovib võrgutasu langetada

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrilevi juhatuse esimees Jaanus Tiisvend põhjendas hinnalangetust üha tõhusama võrguteenusega.
Elektrilevi juhatuse esimees Jaanus Tiisvend põhjendas hinnalangetust üha tõhusama võrguteenusega. Foto: Arhiiv/Lõuna-Eesti Postimees

Elektrilevi esitas konkurentsiametile taotluse võrguteenuse hinna langetamiseks järgmisest aastast. Kui amet taotluse kooskõlastab, väheneb Elektrilevi klientide võrgutasu keskmiselt kaheksa protsenti. Muudatus on eri pakettide puhul erinev.

Hinnalangust võimaldavad suurenenud tarbimismahud ja madalad intressid finantsturgudel.

Viimase aasta jooksul on kliendid loobunud kolmest protsendist kasutuseta seisnud võrguvõimsusest ja lõpetanud enam kui 2000 võrgulepingut kohtades, kus elektrit ei tarbitud. "Meil on hea meel, et kulud on vähenenud ning saame need kasud nüüd hinnalangusena klientideni tuua," ütles Elektrilevi juhatuse esimees Jaanus Tiisvend.

Võrgutasu langeb rohkem suurematele tarbijatele ja muutus on väiksem tarbimiskohtades, kus elektrit tarbitakse vähem.

Koduklientidele langeb võrgutasu keskmiselt kuus ja ettevõtetele keskmiselt üheksa protsenti.

Kui konkurentsiamet taotluse kooskõlastab, avaldatakse uus hinnakiri 90 päeva enne selle jõustumist. Eelduste kohaselt jõustub hinnalangus 2019. aasta algusest.

Möödunud aastal langes võrguteenuse keskmine hind Elektrilevi klientidele kokku üheksa protsenti. Võrgutasu moodustab elektriarvest keskmiselt kolmandiku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles