Põder jooksis autole ette

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusõnnetuses said viga inimesed ning hukkus põder.
Liiklusõnnetuses said viga inimesed ning hukkus põder. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Teisipäeval, 25. septembril kella 20.50 ajal toimus liiklusõnnetus Võrumaal Setomaa vallas Pihkva-Riia maantee 213. kilomeetril.

64-aastase mehe juhitud sõiduautole Volkswagen Passat jooksis seal ette põder. Loom hukkus.

Kiirabi andis autojuhile ja kaasreisijale, 62-aastasele naisele esmaabi kohapeal.

Sündmuskohal töötanud politsei tuvastas, et auto roolis olnud mees oli kaine ja omab juhtimisõigust. Mõlemad autos viibinud kasutasid nõuetekohaselt turvavarustust ning sõiduki rehvid vastasid kehtestatud nõuetele. Avariilise sõiduki aitasid sündmuspaigalt ära toimetada õnnetusse sattunute sugulased. Hukkunud looma viisid teekraavist ära jahimehed.

Politsei meenutab, et kuigi metsloomaga kokkupõrke vältimiseks ei ole ühest reeglit ega nõuannet, peaksid sõidukijuhid olema iseäranis tähelepanelikud neis kohtades, mis on metsloomade hoiatusmärgiga tähistatud. See tähendab, et sõidukiirust võiks alandada. Nii jõuab looma märganuna veel talle reageerida ja pidurdada, kuid alati ei pruugi ka sest ootamatus olukorras abi olla.

Arvestama peaks, et suurem võimalus metslooma kohtamiseks maanteel on õhtust südaööni või siis hommikul päiksetõusust keskhommikuni. Kui teeservas juba üht looma näete, tasuks eos hoogu maha võtta. Karjas võib olla enam loomi ning jälgides ühe tegevust ei pruugi te märgata, et hoopis mõni teine peidus olnutest samuti teele on jooksmas.

Sage viga on, et kui loom jõuab auto ees tee ületada, annab juht signaali, loom ehmub ning püüab põgeneda. Kusjuures kõige turvalisemaks peab loom rada, mida mööda tuli ehk teisisõnu võib ta tagasi auto ette joosta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles