Tugev tuul viis paljudest kodudest elektri

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Eestis on paljud elektritarbijad vooluta. Foto mon illustratiivne.
Lõuna-Eestis on paljud elektritarbijad vooluta. Foto mon illustratiivne. Foto: Arhiiv / Lõuna-Eesti Postimees

Neljapäevahommikuse seisuga on Elektrilevi teeninduspiirkonnas elektrita veel 5900 klienti. Võrreldes eile õhtuga, kui tipphetkel oli vooluta 13 500 majapidamise, on Elektrilevil tänu edukatele ümberlülitamistele ja rikete parandamistele õnnestunud elektriühendus taastada rohkem kui 7500 majapidamises, andis ettevõte teada.

Kui eile õhtul kella poole kuue paiku oli tormi tõttu elektrita jäänud majapidamisi ka Valga-, Võru- ja Põlvamaal, siis neljapäeva hommikuks oli Elektrilevi andmetel kõikjal Põlva- ja Valgamaal elektrivarustus taastatud. Võrumaal oli aga endiselt neli rikkelist alajaama kokku 45 elektrita jäänud kliendiga. Nendest 30 oli Võru ja 15 Rõuge vallas.

Kella 7.30 seisuga oli kõige rohkem vooluta kliente Pärnumaal – 4687. „Tormi kahjud elektrivõrgule olid kõige tõsisemad Pärnumaal. Oleme rikkebrigaadide tähelepanu ennekõike sinna suunanud,“ ütles Elektrilevi juhtivspetsialist Virgo Vaabel.

„Praeguse hetke seisuga saab öelda, et kõikides teistes maakondades saame tänase päeva jooksul rikked kõrvaldatud, kuid Pärnumaal võib osa rikete kõrvaldamine rohkemgi aega võtta,“ lisas ta neljapäeva varahommikul.

Kõige rohkem vooluta kliente oli eile kella 17.37 ajal, kui elektrikatkestus puudutas korraga 13 500 klienti üle Eesti. Pärast seda hakkas torm vaibuma ning enne keskööd õnnestus Elektrilevil ligikaudu 5000 kliendile elektriühendus taastada. Hommikuks taastati vool veel 2500 kliendile. Ülejäänud rikete likvideerimise prognoos täpsustub täna pärastlõunal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles