Valga vald sai toetust inimeste tööleaitamiseks (1)

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga vallavalitsuse puuetega inimeste juhtivspetsialist Marleen Ein ütles, et vald loodab projekti lõpuks teenustega aidata ligi 250 inimest.
Valga vallavalitsuse puuetega inimeste juhtivspetsialist Marleen Ein ütles, et vald loodab projekti lõpuks teenustega aidata ligi 250 inimest. Foto: Valga vallavalitsus

Valga vald sai Euroopa sotsiaalfondist 323 790 eurot toetust, et arendada teenuseid, mis parandaksid eakate, erivajadustega ja toimetulekuraskustega inimeste ning nende lähedaste võimalusi tööl käia.

Toetusraha aitab täiendavalt rahastada koduhooldusteenust ning võimaldada abivajajatele abistajaid ja tugiisikuid. Samuti palgatakse ka sotsiaaltöötajaid, kes toetavad omaste hooldamist ning abistavad neid toimingutes. Lisaks rajatakse Valga linna eakatele ja puuetega inimestele päevakeskus, kus hakatakse pakkuma päevahoiuteenust. Päevakeskusesse asub tööle kaks tegevusjuhendajat, kes kliente suunavad ja abistavad.

„Tugiisiku ja isikliku abistaja teenuseid hakatakse loodetavasti pakkuma juba detsembris. Päevakeskuse ruumid valmivad jaanuari lõpuks ning veebruaris on võimalik inimestel keskust külastada,“ selgitas Valga vallavalitsuse puuetega inimeste juhtivspetsialist Marleen Ein. Abivajajaid suunavad teenustele sotsiaaltööteenistuse ametnikud.

Samas võivad ka hooldajad abi saamiseks valla sotsiaaltöötajate poole pöörduda. „Eesmärk on jõuda kõigi abivajajateni,“ rõhutas Ein, kelle sõnul loodab vald projekti lõpuks teenustega aidata ligi 250 inimest.

Kõigi tegevuste kohta teeb meeskond hiljem analüüsi ning esitab selle alusel vallavalitsusele ettepanekud teenuste edasise vajaduse ja mahu asjus.

Teenuseid on võimalik jätkata samas või teistsuguses mahus, samuti muuta rõhuasetusi või sihtrühmi. Samuti on oluline koostöö omavalitsuse, mittetulundussektori ja kohalike ettevõtete vahel. Omavalitsusel on teenuste kontrollija roll, mittetulundusühingutel partneri roll, ettevõtetel aga võimalused erivajadustega inimeste tööle rakendamisel ja neile sobiva töökeskkonna loomisel. Rahastamise kestlikkust aitab tagada sotsiaalvaldkonna välisrahastuse kaasamine.

Projekti lõpptähtaeg on august 2020. Selle kogumaksumus on 431 720 eurot, millest toetuse summa 323 790 eurot ja valla omaosalus 107 930 eurot. Laekunud taotluste alusel eraldati omavalitsustele Euroopa sotsiaalfondist ligi 3 miljonit eurot. SA-le Innove esitatud 15 taotlusest said heakskiidu 13.

Tegevuste ja teenuste osutamise algusest teavitatakse elanikkonda eelnevalt valla kodulehe ja Facebooki kaudu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles