Tänavatantsijad pidid muinasjutus tegutsema sekundi täpsusega

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meie Stuudio võeti Tšehhis soojalt vastu.
Meie Stuudio võeti Tšehhis soojalt vastu. Foto: Merit Kallas

Põlvas tegutsev Meie Stuudio võttis koostöös Paide, Võrumaa ja Tartumaa tantsijatega 20.–23. septembril Tšehhis tänavatantsu maailmameistrivõistlustel hõbemedali. See oli neile juba kolmas hõbe production kategoorias. Tantsijate juhendaja ja tantsu autor on Andre Laine.

IDO International Street Dance Show maailmameistrivõistlused leidsid aset 20.–23. septembril Usti Nad Labemis Tšehhimaal ning seal võistlesid 18 riigi tantsijad. Kaugemad osalejad tulid Kanadast ja Mongooliast.

Laine sõnul oli Eesti esindus laval 30 tantsijaga. «Eestlasi võeti ääretult hästi vastu.»

Kolmanda koha võitis Saksamaa, teise Eesti ja esimese Tšehhi.

«Meie tantsijad olid õnnelikud, sest tegemist oli keerulise lavastusega, kus tuli kolmel korral vahetada kostüüme ja liigutada rekvisiite sekundi täpsusega,» kinnitas Andre Laine.

Auhinnatud lavastuse pealkiri oli «Et muinasjutt ei kaoks». Andre Laine avas lühidalt ka selle sisu: kuninganna on jäänud haigeks ja kui ta ei saa ravimit, siis ta sureb ja sellega koos hävineb maailmast ka muinasjutt. Ravim ise aga asub sügaval muinasjutumetsas nõidade juures. Ainus, kes aidata saaks, on mesinikust talumees, kes ravimit otsides peab toime tulema libahuntidega. Talumees jõuab nõiani ja seletab, et kui ravim õigeks ajaks kohale ei jõua, hävineb kogu muinasjutt ja ka nõidasid pole enam olemas. Nõid annab joogi ja viib mesiniku luua seljas lossi. Muinasjutt saab päästetud. jaan rapp

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles