Lämmijärvest võib saada tselluloositehase toitja (3)

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehase veevõtu- ja tagasivoolamiskoht jääksid Lämmijärve piirkonda. Tootmine ise võib kerkida aga hulk maad eemale ning seda ühendaksid järvega hiiglaslikud torud. 
Tehase veevõtu- ja tagasivoolamiskoht jääksid Lämmijärve piirkonda. Tootmine ise võib kerkida aga hulk maad eemale ning seda ühendaksid järvega hiiglaslikud torud. Foto: arhiiv

Pärast Emajõe äärde kavandatud tselluloositehase plaani liivajooksmist on asutud otsima miljarditehasele uut asukohta. Arendajad on viimastel päevadel külastanud kolme Kagu-Eesti valda, et uurida võimalust kasutada tehase toitmiseks Lämmijärve vett. Tehast varustaksid hiiglaslikud 20–30 kilomeetri pikkused veetorud.

Jutt käib tehase rajamisest kolme valla: Räpina, Võru ja Setomaa kohtumispunkti. Puidurafineerimistehast plaaniva Est-For Invest OÜ juhid Margus Kohava ja Aadu Polli kohtusid eile-üleeile kõigi kolme valla juhtidega.

Margus Kohava. 
Margus Kohava. Foto: Margus Ansu
Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles