Mehkamaa jalgrattamatk tutvustab piiriülese projekti rajatisi

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lüllemäe lasteaia lapsed läbisid Mõniste talurahvamuuseumis "Päkapiku ülikooli".
Lüllemäe lasteaia lapsed läbisid Mõniste talurahvamuuseumis "Päkapiku ülikooli". Foto: Arved Breidaks

Homme, 29. septembril kell 11 algab Mõniste talurahvamuuseumi juures parklas projekti „Green Railway“ kokkuvõttev üritus. Tutvustatakse projekti raames valminud rajatisi (matkarada ja parkla) ning tehakse jalgrattamatk mööda Mehkamaad.

Mõniste piirkond on osalenud Eesti-Läti piiriülese koostöö programmi projektis „Green Railway“, mille eesmärk on anda uus elu endise kitsarööpmelise raudteeliini teetammile. Selliseid raudteetamme võib Lõuna-Eesti ja Põhja-Läti metsade ning põldude vahel märgata mitmes kohas. Liinid suleti ammu, aga vanad raudteetammid on ajale hästi vastu pidanud. Projekti raames loovad eestlased ja lätlased nende põhjal ühise matkatee.

Ühelt poolt on tegu huvitava kultuuripärandi säilitamise ja tutvustamisega, teiselt poolt on piki raudteetammi kulgev rada suurepärane turismimarsruut. Mööda seda saab liikuda jalgsi, rattal, ratsa või talvel ka suusatades. Rohelise raudtee projekti Eesti partnerite tegevusi koordineerib Mulgimaa arenduskoda ning projekt kestab kuni tuleva aasta aprillini.

Mõniste piirkonda on projekti raames rajatud 1 km pikkune matkarada, see on tähistatud infotahvlite ja viitadega, matkarajale on ehitatud ka purre ning Mõniste talurahvamuuseumi juurde parkla.

Kutsume kõiki osalema projekti „Green Railway“ üritusel, mis toimub juba homme, 29. septembril, algus Mõniste talurahvamuuseumi juures. Kella 11 tutvustatakse projekti ja selle tegevusi Mõniste piirkonnas, avatud on näitus Mehkamaa raudteest, osaleda saab viktoriinis ja maitsta kringlit. Seejärel suundutakse jalgrattamatkale: start on kell 12 Mõniste muuseumi parklast. Matk kulgeb nii mööda „Green Railway“ marsruuti kui ka mujal Mehkamaal. Info telefonil 5332 7560 (Marilin Kiisk).

Eesti-Läti piiriülese koostöö programmi (Interreg Est-Lat) toetab Euroopa regionaalarengu fond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles