Kagu-Eesti vabaerakondlased: ideed pole jõudnud rahvani

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabaerakonna Kagu-Eesti piirkonna esimees Üllar Vana usub, et Kaul Nurm suudaks erakonna taas ühendada.
Vabaerakonna Kagu-Eesti piirkonna esimees Üllar Vana usub, et Kaul Nurm suudaks erakonna taas ühendada. Foto: Margo Munner

Vabaerakonna Kagu-Eesti piirkonna juhatuse liikmete sõnul tuleb erakonna kriisist välja toomiseks kaotada sisepinged ja leida viis oma programmi lihtsas keeles rahvani viimiseks.

Madala reitingu ja sisetülide käes vaevleva Vabaerakonna Kagu-Eesti piirkonna esimees Üllar Vana ütles, et mõni kuu tagasi poleks ta uskunud, et asjad nii kaugele lähevad. Nüüd peab ta kõige paremaks variandiks juht ning juhatuse ja aukohtu liikmed välja vahetada ning erakonnale seeläbi restart teha. Esimehena näeks ta eelkõige Kaul Nurme. Lisaks praegusele aseesimehele Nurmele kandideerivad erakonna esimeheks ka praegune esimees Andres Herkel ja hiljuti aseesimehena erakonna juhatuse liikmeks saanud Tarmo Kask.

Vana sõnul said probleemid alguse madalast reitingust. Ta usub, et Nurm suudab erakonna sisekliima taastada. Praegu on erakonnas lõhe Herkeli ja Nurme toetajate vahel. Kask pole Vana sõnul omale suuremat toetajaskonda leidnud. „Erakonna liikmetel on kadunud usk, et vana juhiga jätkates reiting tõuseb. Kaul Nurm on väga palju panustanud erakonda, tema kirjutatud on paljud paketid meie programmis. Tal on pikaajaline juhtimiskogemus talupidajate keskliidus. Usun, et see tuleb erakonnale kasuks.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles