Võru Gümnaasiumis algab õpilasfirmade hooaeg

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võru Gümnaasium.
Võru Gümnaasium. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Laupäeval saab alguse Võru Gümnaasiumi uus õpilasfirmade hooaeg, kui noored osalevad Tartus toimuvas ideelaboris.

Ettevõtlikud noored saavad kuulata varasemate õpilasfirmade nõuandeid ja osaleda Harald Lepiski juhendamisel äriidee genereerimise töötoas.

Oma edulugu tutvustavad õpilasfirmad sEst (Eesti parim õpilasfirma 2018), Spoony (Eesti parim õpilasfirma 2016) ja Cheeset (Võru Gümnaasiumis 2015/2016. õ-a tegutsenud õpilasfirma).

Harald Lepisk õpetab noortele, kuidas leida ideid, mille järgi head äriideed ära tunda ja kuidas oma ideega õpilasfirmana edukas olla. Ideelaboris osaleb kokku 53 õpilast, mis on 60 protsenti kooli 11. klassi õpilastest. Selline hulk noori ettevõtjaid on Eesti gümnaasiumites üsna tavatu.

Pärast ideelaborit registreeritakse õpilasfirmad, hangitakse algkapital, arendatakse äriideedest tooted ja teenused ning tegeletakse tootmise ja müügiga.

Õppeaasta jooksul toimuvad ka mitmed minikoolitused, kus õpitakse näiteks raamatupidamist, turundust ja esinemist. Õpilasfirmade hooaja lõpuks ettevõtete tegevus lõpetatakse ja koostatakse tegevusaruanded, kus majandustegevuse analüüsi kõrval antakse ülevaade ka iga õpilase isiklikust ja kogu meeskonna arengust ning õnnestumistest ja raskuste ületamistest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles