FOTOD: Valga Gümnaasiumi õpilased veetsid päeva teadlasena

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõppeval nädalal Valga Gümnaasiumis toimunud Teadlaste öö festivali tegevustele pandi punkt 9. klasside karjääripäevaga „Päev teadlasena“.

Päeva jooksul lahendati teaduslikke ülesandeid: ehitati pabertorni ja liiva kandev tanker, pandi kokku tangrampuslet ning selgitati välja, kui suurt raskust kannab kontoripaber. Valga Gümnaasiumi 12. klassi õpilane Kevin Koik tutvustas üheksandikele FLEX programmi ning jagas muljeid enda vahetusaastast Ameerikas.

Muuhulgas olid töötubadega külas TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia tudengid ja õppejõud. Tehti erievaid tegevusi: punseldati vanal tehnoloogial ehteid, põimiti lõngast võtmehoidjaid, mängiti tegevusmänge ning osaleti muusikalises loengus „Etno-futu helid ja kõlad".

Valga Gümnaasiumi töötajate juhendamisel toimusid õpilastele „Vee puhastamise“, „LED- taskulambi valmistamise“ ja „Mullimaailma“ töötoad.

Kõige köitvam ja kummalisem oli Kätrin Karu töötuba „Meie kõigi tulevikutoit – söödavad putukad“, kus õpilased said proovida putukajahust küpsiseid ja nägid, millised putukad kõlbavad söögiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles