Peaminister ja riigihalduse minister on esmaspäeval Valgamaal

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Jüri Ratas.
Peaminister Jüri Ratas. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Peaminister Jüri Ratas ja riigihalduse minister Janek Mäggi on esmaspäeval ringsõidul Valgamaal, et kohtuda omavalitsusjuhtidega, võtta osa ettevõtlusseminarist ja külastada erinevaid ettevõtteid.

Ratase sõnul on Kagu-Eesti areng tugevalt valitsuse fookuses, sest tegu on strateegiliselt olulise piiriäärse regiooniga. „Riigi jaoks on äärmiselt oluline, et meie elu areneks ühtlaselt kõigis Eestimaa paigus,“ sõnas peaminister. „Tööhõive suurendamiseks, piirkondliku ettevõtluse aktiviseerimiseks ning kohalike inimeste heaolutaseme tõstmiseks on valitsus kokku leppinud Kagu-Eesti programmi käivitamise, mille eelarve on 3,2 miljonit eurot,“ lisas ta.

Päeva alustatakse toiduainekontserni Atria Eesti AS külastamisega. Seejärel võetakse osa Ettevõtlusnädala seminarist Valgas, mis tutvustab Kagu-Eesti ettevõtjate lugusid ning uusi ettevõtlusvõimalusi. Peaminister Jüri Ratas esineb inspiratsioonipäeval ettekandega, riigihalduse minister Janek Mäggi võtab osa diskussioonist „Riik vs ettevõtlus“. 

Ennelõunal jätkub ringreis täispuitmööbli tootja Gomab OÜ tootmiskompleksi külastamisega, pärastlõunal toimub aga kohtumine Valgmaa omavalitsusjuhtidega. Päeva lõpetab kokkusaamine Valga äriklubiga.

Riigihalduse ministri Janek Mäggi visiit on osa suuremast töönädalast Valgamaal. Koos regionaalvaldonna ametnikega töötab minister kolm päeva Valgas ning päev Põlvas ja Võrus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles