Tsirguturust kujunes meeleolukas perepäev

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tsirguturul kauplesid ka lapsed. 
Tsirguturul kauplesid ka lapsed. Foto: Tiia Pärnik

Valga vallas Tsirguliinas sai hiljuti teoks seitsmes Tsirguturg, millest on kujunenud ka omamoodi perepäev.

Nagu tavaks kujunenud, said lapsed lustida batuudil ja ratsutada ponide seljas. Lasteaednikud aga korraldasid õnneloosi ja kohviku, mille tulu kasutatakse lasteaia vajadusteks.

«Alati panustavad ka laste vanemad. Nad osalevad sügiskompositsioonide konkursil, valmistavad küpsetisi ja rõõmustavad lapsi õhupallidega,» rääkis Tsirguturge korraldava MTÜ Joude juhatuse liige Tiia Pärnik. «Rõõmu teeb, et alati on olnud kohal ka käsitöötoodete müüjad, kes pakuvad puidust või keraamilisi esemeid, kangastelgedel kootud vaipu ja ehteid.»

Maitsta ja kaasa osta sai talutooteid.

«Seekord olid turul Upruse talu piimatooted ning mahetooted ettevõttelt Mahedikud,» lisas Tiia Pärnik.

Üllatusena olid lastele võistlusmänge läbi viimas Kaitseliidu Valgamaa maleva liikmed.

«Alati on kohal Tõlliste noortekeskus. Tehakse näomaalinguid, soenguid ja mängitakse mänge. Väga populaarne oli bingo. Hea meel on ka laste üle, kes turumelu rikastasid, pakkudes müügiks oma mänguasju, ehteid, küpsetisi ja jooke,» avaldas Pärnik rahulolu.

Muusikalise meelelahutuse eest hoolitses Tsirguliina rahvamaja. Kohaliku kooli rahvas aga aitas turuplatsi ettevalmistamisel.

Esimene Tsirguturg oli 2012. aasta septembris. Järgmisel aastal lõi kampa lasteaed Õnnelind. Nüüd korraldataksegi Tsirguturu päevi igal sügisel ja just reede pärastlõunal, et vanemad koos lastega turumelust ja tegemistest osa saaksid. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles