Ravimijoobes juhid põhjustavad õnnetusi

Siim Saavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiljuti juhtus Valgas Vabaduse tänaval liiklusõnnetus, kui retseptiravimite mõju all olnud mees sõitis teelt välja. 
Hiljuti juhtus Valgas Vabaduse tänaval liiklusõnnetus, kui retseptiravimite mõju all olnud mees sõitis teelt välja. Foto: Arvo Meeks

Ravimiameti esindaja sõnutsi kasutavad Eestis iga päev kümned tuhanded inimesed rohtusid, mida võttes ei tohi autorooli ega mõne teise masina juhtpuldi taha asuda. Samas puuduvad andmed, kui palju nendest inimestest rooli tegelikult siiski istuvad.

Üks selline juhtum leidis paraku aset üle-eelmise nädala laupäeval Valgas. Arsti välja kirjutatud retseptiravimite mõju all olev 54-aastane mees ei tulnud toime vasakpöörde sooritamisega ja sõitis sõiduautoga läbi torupiirete kõnniteel olevale kohvikualale. Katki läinud torust sai löögi 79-aastane naine, kes toimetati Valga haiglasse kontrolli. Juht viga ei saanud. Õnneks oli auto kiirus väike, mis hoidis ära kurvemad tagajärjed.

Ravimijoobes juhtide roolikeeramist on ette tulnud ka varem. Näiteks peeti Valgas ohtlike sõidumanöövrite pärast kinni naine, kes tunnistas rahustite tarvitamist. Ka ekspertiis kinnitas, et joove tekkis osaliselt alkoholi, aga suuresti just psühhotroopse aine ehk ravimi tarvitamisest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles