Eelmisel nädalal Eesti toidu kuu raames peetud kalanädalal valmistasid tippkokad kaheksas Eesti kaitseväe väeosas kohalike kalakasvanduste saagist lõunasööke peaaegu kahest tonnist kalast.
Kaitseväelased sõid mitu tonni kohalikku kala
„Kolmandat korda toimunud kalanädalal juhtisime tähelepanu kodumaiste kalakasvanduste toodangule ja tutvustasime vabariigi juubeli puhul maitsvat kala just kaitseväelastele,“ ütles Kalanduse Teabekeskuse juhataja Toomas Armulik. „Nädal läks edukalt ja tippkokad koos väeosade köögipersonalide abiga valmistasid väeosades kokku umbes 3000 toiduportsjonit,“ lisas Armulik.
Igas kalanädalal osalevas väeosas käis ühel päeval külas tippkokk, kes valmistas koos väeosa köögi abiga kaitseväelastele kohalikust kalakasvandusest pärit kalast roa. Kaitseväelastele pakuti vikerforelli, tuura, angerjat, angersäga ja karpkala.
Kalanädalal osalesid väeosad, mis asuvad Tapal, Võrus, Tartus, Jõhvis, Ämaris, Paldiskis ja Tallinnas Tööstuse ja Filtri tänaval.
Kalanädalat korraldas Kalanduse Teabekeskus ja korraldamist rahastatakse Euroopa Liidu Merendus- ja Kalandusfondist.