Majandusminister külastab Valgamaad

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson, majandusminister
Kadri Simson, majandusminister Foto: Sander Ilvest

Majandus- ja taristuminister Kadri Simson külastab täna Valgamaa omavalitsusjuhte ja kohalikke ettevõtteid ning tutvub maakondliku bussitranspordi hetkeseisuga Valga ühistranspordikeskuses (ÜTK).

Majandusminister külastab Valgamaad seoses riigihalduse ministri Janek Mäggi algatusega, kes veedab terve töönädala Kagu-Eestis.

„Piirkondlikud külastused on tähtsad selleks, et valitsusliikmed omaksid paremat ülevaadet Eestimaal toimuvast. Valga ja laiemalt kogu Lõuna-Eesti on nii piirimajanduse kui ka üleüldise regionaalarengu küsimustega püsivalt pildis," tõdes Simson.

Kindlasti tuleb tema sõnul visiidil arutlusele ka maakondliku bussitranspordi areng. "Valgamaa bussireisijate numbrid avalikel liinidel on pärast tasuta ühistranspordi käivitumist jõudsasti kasvanud ning näiteks augustis tehti sealsetel maakondlikel liinidel rohkem kui 9000 reisi enam kui aasta varem. Tegemist oli koguni 46protsendilise kasvuga. Külastan ka kohalikku ühistranspordikeskust, kus loodan saada vahetut tagasisidet tasuta ühistranspordi algusele maakonnas.“

Riigihalduse ministri Janek Mäggi sõnul on talle maakonnavisiitidel selgeks saanud, et kõiki Eesti regioone seob ühine mure – kruusateede olukord.

„Nende korrastamiseks on järgmiseks aastaks ette nähtud rohkem raha. Kruusateede osakaal on kõige suurem just Valgamaal – 49,8 protsenti. Kuid pöörame tähelepanu ka infrastruktuurile tervikuna: paremale interneti- ja mobiiliühendusele, postiteenusele ning riigiteenuste kättesaadavusele. Sõltuvalt piirkonna eripärast leiame ka lahendusi,“ lisas minister Mäggi.

Lisaks ÜTK külastusele väisab minister Simson visiidi käigus kohalikke ettevõtteid ja kohtub Valka linnapea ning Valga vallavanemaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles