Omavalitsused saavad taas toetust küsida

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julius Kuperjanovi 12 maja.
Julius Kuperjanovi 12 maja. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kohalikud omavalitsused saavad elamufondi arendamiseks alates 3. detsembrist KredExilt taas toetust küsida. Taotlusi saab esitada 4. veebruarini.

Kohaliku omavalitsuse elamufondi arendamise toetust saab kasutada uute hoonete rajamiseks või olemasolevate rekonstrueerimiseks eesmärgiga võtta need kasutusele üürielamutena. Toetus on mõeldud eelkōige tööjōu mobiilsuse suurendamiseks üle Eesti, kuid täidab samas ka eesmärki vōimaldada madalapalgalistel spetsialistidel endale kaasaegset eluaset rentida. 

Üürielamute esimeses voorus toetust taotlenud Valga Linnavalitsus plaanib toetuse abil rekonstrueerida J. Kuperjanovi tänaval asuva ehitismälestise ning võtta see kasutusele üürielamuna. Vallaarhitekt Jiri Tintera sõnul saab hoone korrastamisel olema positiivne mõju nii linnaruumile kui ka kesklinna arendusele laiemalt. „J. Kuperjanovi 12 hoone on üks kõige silmatorkavatest mälestistest Valgas. Juugendstiilis hoone on Valga kuldajastu tunnistaja ja kauni maja praegune räämas seisukord riivab silma," lisas ta. 

Taotluste vastuvõtt algab 3. detsembril. Toetuse määr on kuni 50 protsenti, ülejäänud kulutused kaetakse omavalitsuste eelarvest. Maksimaalne toetussumma kõigi taotlusvoorude peale kokku on 2,5 miljonit eurot kohaliku omavalitsuse kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles