Valga linna aukodanik tähistab 80. sünnipäeva

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga aukodanik Aime Lõhmus sai 80-aastaseks.
Valga aukodanik Aime Lõhmus sai 80-aastaseks. Foto: Valga vallavalitsus

Valga Raemedali esimene omanik ja Valga linna aukodanik aastast 2005 Aime Lõhmus tähistab täna, teisel oktoobril, oma 80. sünnipäeva.

Üllatuspeo korraldasid talle täna hommikul Kaagjärve ja Lüllemäe lasteaia lapsed koos õpetajatega. Juubilari olid õnnitlema tulnud lisaks lastele ja õpetajatele Lüllemäe põhikooli direktor Jana Tiits, Valga vallavalitsuse haridusspetsialist Ivi Tigane, meediaspetsialist Sirje Lemmik ning spordi- ja noorsootööspetsialist Mati Kikkas. Ühiselt lauldi ja mängiti ringmänge ning lasti hea maitsta sünnipäevatordil.

Aime Lõhmus on sündinud Valgas 2. oktoobril 1938. aastal viielapselises peres oma vanemate neljanda lapsena. Aime lapsepõlv möödus Põllu tänaval asuvas perekonna elamus, kus ta elab tänaseni. Ta on õppinud Valga I keskkoolis ning Valka ja Valga muusikakoolis. Ta on lõpetanud Tartu muusikakooli ja 1966. aastal Tallinna Riikliku Konservatooriumi kaugõppe osakonna klaveri erialal. Aime muusikahuvi äratas ema, kes kodus kitarri saatel tihti laulis ja hariduse tähtsust oluliseks pidas.

1959.aastal tuli Aime Valga muusikakooli klaveriõpetajaks. Tal on olnud palju häid õpilasi, nagu Maie Koldits, Ellen Maiste, Tiit Mõtus, Juta Targo, Raul Sööt, Eva Taul, Evi Eespere, Merike Pauskar, Ants Loos ja veel mitmed muusikaõpetajad erinevates vabariigi muusikakoolides.

1970. aastal sai Aime Lõhmusest muusikakooli direktori Albert Puusta mantlipärija. Direktoriametit pidas ta 33 aastat. Õpetaja- ja direktoritöö kõrvalt on Aime juhendanud vokaalansambleid ja olnud muusikaõpetajaks koolides ja lasteaedades. Koos Eva Tammemäega asutati poistekoor, kellega osaleti mitmel laulupeol. Ta on ka Valgas toimuva rahvusvahelise laste klaveriansamblite festivali traditsiooni looja. 1986. aastast kuni praeguseni on Aime Kaagjärve lasteaias muusikaõpetaja.

Elupõlise valgalasena on temasse  erilise joonena sisse jäänud Valga armastus. Kodulinn on olnud tema elu ja armastus ning ta ei ole seda ühelgi võimalusel ütlemata jätnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles