Põlvamaa Roheliseima märgi sai kolm toodet

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mooste Kalaköögi külmsuitsu forellifilee.
Mooste Kalaköögi külmsuitsu forellifilee. Foto: Erakogu.

Üheksandat aastat tunnustatakse Põlvamaa ettevõtjate kvaliteetseid tooteid Põlvamaa Rohelisema märgiga. Septembrikuus lisandus Põlvamaa Rohelisema märgi kandjate hulka esmakordselt Mooste Kalaköök ning kaks märgitoodet lisandus Kõlleste Garlicule.

Uue tulijana pälvis Põlvamaa Rohelisema märgi Mooste Kalaköök külmsuitsu forelli fileele, mis on valmistatud Eestis kasvatatud vikerforellist. Toorainena kasutatakse Põlvamaal asuvate Krei-Jõe ja Karilatsi, Võrumaal asuva Leoki Kalatalu ja Saaremaal asuva AquaMyk kalakasvatustest pärit forelli. Võimalusel eelistatakse põlvamaist kala. Külmsuitsu forelli filee maitsestamiseks kasutatakse Himaalaja soola ja rafineerimata roosuhkrut. Fileerimine ja luude eemaldamine ning maitsestamine toimub käsitsi.

Kõlleste Garlic  Rohelisema märgi tootevalikusse lisandusid marineeritud küüslaugu õisikud ja purustatud küüslaugu võrsed. Nii õisikud kui varred on käsitsi korjatud Põlvamaal kasvatatud küüslaukudelt. Õisikud puhastatakse ja töödeldakse käsitsi. Võrsed purustatakse köögivilja lõikuriga ning saadud massile lisatakse vaid soola. Retseptid on välja töötanud ettevõtte juht Vaike Soosaar.

Põlvamaa Arenduskeskuse poolt juba üheksa aastat välja antavat märki kasutab praeguseks üle 50 Põlvamaa ettevõtte. Eelkõige tähistatakse märgiga kvaliteetseid kohalikke toidukaupu, käsitööd ja looduslikke ehitus- ning viimistlusmaterjale.

Järgmisi märgitaotlusi ootab Põlvamaa Arenduskeskus 30. novembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles