Celminš ihkab medalit

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga käsipalliklubi kasvandik Andris Celminš mängib edukalt Sloveenia kõrgliigas.
Valga käsipalliklubi kasvandik Andris Celminš mängib edukalt Sloveenia kõrgliigas. Foto: Arhiiv/ Postimees

Möödunud nädal tõi Eesti välismaal tegutsevatele käsipalluritele ohtralt võite ja viikegi. Klubid, kus meie mehed mängivad, noppisid seitsme päeva jooksul üheksa võitu ja kolm viiki. Vaid kolm pallurit 15st pidid kaotusekibedust tunnistama.

Edukalt on hooaeg alanud Sloveenia kõrgliigas mängivale kunagisele valgalasele Andris Celminšile (pildil). RK Maribor Branik alustas kahe võiduga, kaotas siis tiitlikaitsja RK Celje Pivovarna Laškole ja alistas laupäeval võõrsil Loka RK Urbanscape’i 31 : 26 (13 : 13). Celminšil oli võidus tähtis roll, sest just tema väravate – kokku tuli neid neli – abil algas teisel poolajal vahe kasvatamine.

«Kõik võidetud mängud on olnud väga rasked, aga tõestasime, et oleme neist meeskondadest paremad,» tunnistas Celminš, kelle koduklubi lõpetas mullu 7. kohaga, kuid on tänavu alistanud nii eelmisel hooajal neljandaks tulnud RD Koperi kui ka viienda koha saanud Urbanscape’i. Ülitihedas liigatabelis on Branik neljas, liidrist punktiga maas. «Meil on praegu suurepärane meeskonnavaim ja igale positsioonile võrdne vahetus.»

Celminš ise on nelja mänguga visanud 15 väravat, millega klubisiseses pingereas jagab teist-kolmandat kohta. «Alati tahaks ju rohkem visata, aga kuni võidame, olen rahul. Enamikus kohtumistes alustan pingilt, aga teen kaasa 30 minuti kandis ning raban nii kaitses kui rünnakul,» selgitas Valga käsipalliklubi kasvandik.

«Ideaalis loodame sel aastal medalitele mängida. Ainsas kaotuses Celje vastu tegime ise liiga palju praaki ja lasime vastastel joosta hulgi kiirrünnakuid, aga usun, et võime neid kodusaalis näpistada,» hindas Celminš, olles pühapäeval käinud kaemas, kuidas Celje alistas Euroopa meistrite liigas Saksamaa tippklubi SG Flensburg-Handewitti. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles