Vahetusaasta USAs: õpetajad on kui sõbrad

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlva gümnaasiumi õpilane Kelli Nurm (paremal) veetis aasta Lakeview’ keskkoolis Michiganis. Pildil koos vahetusõpilasega Itaaliast. Sherri Hart
Põlva gümnaasiumi õpilane Kelli Nurm (paremal) veetis aasta Lakeview’ keskkoolis Michiganis. Pildil koos vahetusõpilasega Itaaliast. Sherri Hart Foto: Sherri Hart

Lõuna-Eestist USAsse vahetusõpilaseks läinud noorte sõnul on oma õppekava kujundamisel õpilasel Ameerikas rohkem vabadust, samas on käitumisreeglid koolis ranged.

Kolm õpilast sõitsid USAsse aastaks tasuta õppima FLEX ehk Future Leaders Exchange (tulevaste liidrite vahetus) programmi vahendusel. Kelli Nurm suundus pärast 10. klassi lõpetamist möödunud õppeaastal Põlva gümnaasiumist Lakeview’ keskkooli Michigani osariigis. Tüdruku sõnul on sealses koolis distants õpilase ja õpetaja vahel väiksem kui Eestis. «Õpetajad olid nii toredad, lausa sõbrad. Nad hoolisid,» kinnitas Nurm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles