Siim Saavik: teadvustamata oht Eesti liikluses

Siim Saavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Saavik 
Siim Saavik Foto: Arvo Meeks

Eesti liikluses esineb üht liiki joobeseisundit, mille ohtlikkust me eriti hästi ei adu ja mille kohta pole põhjalikku infot ega statistikat ka politseil ega teistel organisatsioonidel. See on ravimijoove.

Ravimiametist pärit info järgi on Eestis ligi 50 000 inimest, kes tarvitavad selliseid arstirohtusid, mida võttes ei tohiks üldse autot juhtida. Samas pole mingit teavet selle kohta, kui paljud neist tuhandetest inimestest siiski tegelikult rooli taha istuvad.

Üks selline autojuht sõitis näiteks hiljuti Valgas keset linna otsapidi metallpiiretesse, mis sõiduteed kõnniteest eraldasid. Juhtumis sai vigastada ka üks naisterahvas, kes haiglasse toimetati. Peagi selgus, et õnnetuse põhjustanud mehel olid suured koordinatsioonihäired, mis aga polnud tingitud hoopiski alkoholist ega narkootikumidest, vaid hoopis retseptiravimitest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles