Lõuna prefektuur mälestab pimedal ajal hukkunuid

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Advendiaeg.
Advendiaeg. Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Homme süütavad lõuna prefektuuri liikluspolitseinikud küünlad 14 Lõuna-Eesti teeäärses kohas, kus on kolme aasta jooksul hukkunud kergliiklejad – jalakäijad ja jalgratturid. Küünlad põlevad neis kohtades kella 17–20. Eesmärk on hukkunud liiklejate mälestamise kaudu pöörata tähelepanu helkuri kandmise ning rattatulede paigaldamise vajalikkusele pimedal ajal.

Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse juht Ove Saar sõnas, et kuigi uue liiklusseaduse järgi on käesolevast aastast helkur kohustuslik ka linnas, teavad liiklejad kindlasti oma kogemuste põhjal, et autotulede vihus ja vihmamärjalt vastupeegeldavatel tänavatel ei pruugi tänavavalgustus päästa tumedates riietes teed ületavat jalakäijat.

«Kvaliteetne helkur on kindlasti hädavajalik asulavälisel teel, kus puudub muu valgustus. Politsei tarvis leitakse alati vabandusi stiilis »helkur on teise jope taskus«, kuid trahvist pääsemise asemel peaks eelistus olema ellujäämine,» rõhutas Ove Saar. Helkurile lisaks saab end märgatavaks teha taskulampi või mõnda vilkuvat valgusallikat kasutades.

Kolme aasta jooksul on Tartumaal hukkunud pimedal ajal seitse jalakäijat/ratturit, Viljandimaal kolm, Valgamaal kaks, Võru- ja Jõgevamaal kummaski üks. Põlvamaal pole siiani pimedal ajal hukkunud ühtegi jalakäijat.

Kui jalakäijad peavad nähtavakstegemiseks kandma helkurit, siis jalgratturitel on sellest aastast kohustuslik punane tagumine ja valge esimene tuli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles