Tõrva Dokfestil linastub rekordarv filme

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva Dokfestil näidatakse 14 filmi.
Tõrva Dokfestil näidatakse 14 filmi. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

MTÜ Rabarebased korraldab viiendat aastat dokumentaalfilmifestivali Tõrva Dokfest. 11.-14. oktoobrini linastub kinos Koit 14 filmi, mis on ühtlasi Dokfesti rekord.

Sel aastal on au sees Eesti. Kokku näidatakse üheksat Eesti dokumentaalfilmi. Välismaiste filmide valik on varasemalt olnud esindatud mainekatel festivalidel Docpoint ja IDFA.

11. oktoobril toimub laste- ja noortepäev ning põhiprogramm saab alguse 12. oktoober kell 18:00 filmiga “Rodeo”, kuhu tuleb kohale ka filmi režissöör Raimo Jõerand.

Festivali kunstiline juht Marianna Kaat sõnas, et sel aastal soovitakse vaatajaid inspireerida ja üllatada. “Tavaliselt on teised inimesed ja nende lood meile inspiratsiooniks. Seetõttu on Dokfesti programm suunatud hämmastavate inimeste lugude jutustamisele läbi filmi," sõnas ta.

Festivali programmijuht Mai Kroonmäe sõnas, et Dokfesti programmis on lood inimestest, kes tegutsevad erinevates eluvaldkondades. "koostades peeti silmas, et filmielamuse saaksid igas vanuses inimesed," lisas ta.

Filmidele järgnevad arutelud filmitegijatega. Tänasest on võimalik tutvuda festivali ajakavaga. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles