Õhusoe kerkib paiguti 15 kraadini

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sügis näitab oma leebemat poolt.
Sügis näitab oma leebemat poolt. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Ilmateenistus prognoosib, et lähipäevil kerkib õhusoe paiguti kuni 15 kraadini. Samas pole pääsu ka vihmasajust.

Reede öösel on öö hakul selge ja sajuta ilm. Puhub läänekaare tuul 3-8 m/s. Pärast keskööd lääne pool pilvisus tiheneb ja hommikul hakkab saartel vihma sadama. Edela- ja lõunatuul tugevneb 5-10, puhanguti 14, hommikul saartel ja läänerannikul kuni 18 m/s. Õhutemperatuur on vahemikus 0 kuni +5 kraadi, Ida-Eestis võib langeda - 2 kraadini, Lääne-Eesti rannikualadel on sooja kuni 9 kraadi. Päeval on ülekaalus on pilves ilm ja sajab vihma.

Pärastlõunal saartest alates pilvisus hõreneb ja sajuhooge on harvem. Puhub lõuna- ja edelatuul 7-12, puhanguti 15, saartel ja läänerannikul 20, Soome lahe ääres kuni 25 m/s, õhtul veidi nõrgeneb. Pärastlõunaks tõuseb õhusoe vahemikku 11-14 kraadi, Ida-Eestis on ennelõunal märksa jahedam.

Laupäeva öö hakul on pilvi hõredamalt ja ilm suurema sajuta. Pärast keskööd pilvisus taas tiheneb ja Lääne-Eestis hakkab vihma sadama. Puhub edela- ja läänetuul 5-10, puhanguti 14, saartel ja rannikul kuni 18 m/s. Sooja on 6-11 kraadi. Päeval on pilves selgimistega ilm ja sajab hoovihma. Põhja-Eestis on pilvi hõredamalt ja saju võimalus väiksem. Puhub edela- ja läänetuul 5-10, puhanguti 15 m/s, õhtul on tuul nõrgeneb. Sooja on 11-15 kraadi.

Pühapäeva öösel on pilves selgimistega ilm ning siin-seal sajab hoovihma. Tuul pöördub läänekaarest lõunakaarde ja puhub 3-8 m/s. Sooja on 4-9, rannikul kuni 11 kraadi. Päeval on pilves selgimistega ilm. Sajab hoovihma, üksnes Lõuna-Eestis on saju võimalus väiksem. Tuul pöördub idakaarde, õhtul kirdesse ja tugevneb 5-10, rannikul puhanguti 15 m/s. Sooja on 7-10, Lõuna-Eestis kuni 14 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles