Ministrid külastavad Põlvamaad

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaeluminister Tarmo Tamm peab Põlvamaa ettevõtlusmaastikku mitmekesiseks.
Maaeluminister Tarmo Tamm peab Põlvamaa ettevõtlusmaastikku mitmekesiseks. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Maaeluminister Tarmo Tamm ja riigihalduse minister Janek Mäggi on reedel ringreisil Põlvamaal, et külastada Põlvamaa ettevõtteid, kohtuda omavalitsusjuhtide ja Võõpsu küla elanikega.

Maaeluminister Tarmo Tamme sõnul sõltub maapiirkondade jätkusuutlikkus suuresti piirkonna ettevõtluse arengust.

„Põlvamaal on väga mitmekesine ettevõtlusmaastik, kuid samas on erinevates valdkondades potentsiaali ettevõtlust veelgi edasi arendada,“ sõnas Tamm. "Mõistmaks, kuidas maaettevõtjatel ja -inimestel läheb, on oluline kohtuda kohalike omavalitsuste esindajate ja ettevõtjatega ning arutada, millised on ettevõtluse arengut takistavad kitsaskohad ja kuidas kohalikku ettevõtlusaktiivsust tõsta."

„Toetame koos maaeluministeeriumiga regionaalset mõõdet ja jälgime, et riigi poolt pakutud programmid ei dubleeriks, vaid täiendaksid üksteist,“ ütles riigihalduse minister Janek Mäggi. „Kohalike teede korrashoid, tööstuse arendamine ja uuest aastast startiv Kagu-Eesti programm peaksid parandama regiooni konkurentsivõimet. Puhas, looduskaunis keskkond on suur arengueelis. Siin elaks või isegi.“

Ministrite päevakava näeb kell 10.15 ette Räpina paberivabriku külastamist, kell 11.15 kohtutakse palvemaja ees Võõpsu küla elanikega. Kell 13.30 toimub kohtumine Põlvamaa omavalitsusjuhtidega ning päeva lõpetab kell 15.15 Põlva Agro külastus.

2019. aastal käivitatakse Kagu-Eesti programm, mille eelarve neljaks aastaks on 3,2 miljonit eurot. Programm aitab tõsta piirkondliku ettevõtluse aktiivsust, suurendada tööhõivet ja vajalike teenuste kättesaadavust ning parandada kohalike inimeste heaolutaset.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles