Metsast leiti ratas ja seeneämber

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsast leiti ratas ja seenesaak. FOTO: Facebook
Metsast leiti ratas ja seenesaak. FOTO: Facebook Foto: Facebook

Facebooki-gruppi "Märgatud Tõrvas" tekkis septembri viimasel päeval ärev postitus -- eriti arvestades viimaste nädalate juhtumeid, kus eakad seenelised-marjulised metsas eksinud ja kadunuks on jäänud.

"Linna küla lähedalt metsast leitud jalgratas, arvatavasti seal juba eilsest hommikust. Ämbris seened. Ratta ümbruses puud ära märgistatud. Kas keegi teab, kellele ratas kuulub? Kas inimene on ehk metsast välja jõudnud teist teed mööda? Info edastatud ka numbrile 112," kirjutas murelik postitus.

Piirkonnapolitseinik Aleksander Zemskov kinnitas, et info Tõrva vallas Linna külas metsaservale unustatud jalgrattast jõudis tähelepaneliku inimese abil tõepoolest ka korrakaitsjateni, kes pühapäevasel pealelõunal vahetult pärast info laekumist asusid välja selgitama, kellele ratas ja ämber seentega kuuluda võiks.

Ümbruskonna puud olid märgistatud. FOTO:
Ümbruskonna puud olid märgistatud. FOTO: Foto: Facebook

"Vestluses kogukonnaga jõudis politseipatrull teadmiseni, et puu najale jäetud ratas kuulub 61-aastasele kohalikule mehele. Temaga võeti ühendust ning selgitati välja, et mehega on kõik korras ja ta oli kenasti oma kodus," ütles Zemskov.

Mees rääkis politseinikele, et oli unustanud oma ratta täpse asukoha, mistõttu oli läinud ämbritäie seentega jalgsi koju. Politsei vahendas mehele uuesti ratta asukoha, et mees saaks oma sõiduvahendile järele minna.

Ühendust võeti uuesti ka tähelepaneliku inimesega, kes leitud rattast esiti teada andis ning temanigi viidi teadmine, et ratta omanik on leitud ja et mehega on kõik hästi.

"Täname kõiki tähelepanelikke inimesi, kes oma kandi inimeste pärast muret tunnevad ja olulise teadmise ka politseini toovad! tunnustas Zemskov kodanikuaktiivsust.

Et jõhvikad ootavad kõikjal rabades noppijaid ja osa sügisseentest on praegu parimas küpsusastmes, tuletab politsei kõikidele korilastele meelde, et tihnikusse minekul tuleb lisaks seenekorvi ja taskunoa kaasa võtmisele ka end põhjalikult metsas seiklemiseks ette valmistada.

Võimalusel ära mine metsa üksi vaid koos sõbra või tuttavaga ning püsi kaaslasest kuulmis- ja nägemiskauguses. Kui te lähete koos metsa, siis tuleb sealt ka koos välja tulla.

Metsa minnes pane kindlasti selga erksavärvilised riided või veelgi parem, helkurvest. See on abivahend, mis teeb sind otsijatele nähtavaks. Tumedates riietes ei pruugi ka kõige parema silmanägemisega otsija sind maastikust eristada.

Eakatel tasub kindlasti kaaluda, kas nende tervislik seisund lubab neil metsa minna ja kahtluse puhul pigem seenelkäik vahele jätta.

Metsa minnes tuleb kaasa võtta veidi toidupoolist ja juua ning vajadusel ravimid.

Hädas olles helista 112 ja anna teada, kust sa metsa läksid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles