Otepää gümnaasium pidas sünnipäeva

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää gümnaasiumi sünnipäev.
Otepää gümnaasiumi sünnipäev. Foto: Monika Otrokova

Eile täitus Otepää gümnaasiumi asutamisest 111 aastat. Koolipere tähistas seda marsiga läbi Otepää linna.

Suur marssimine algas Otepää gümnaasiumi eest ja kulges läbi linna. Teekond hõlmas Otepää kultuurimaja, Otepää vallavalitsust, Merle lillepoodi, fotograaf Valju Aloeli stuudiot, päästekomandot, Ugandi restorani ja Tehvandi spordikeskust. Koolipere tänas sedamoodi oma häid koostööpartereid ja andis üle 8b. klassi tüdrukute poolt meisterdatud tordid.  Rongkäigule andis muusikalist rütmi juurde Pühajärve puhkpilliorkester. Koolilapsi julgestas politsei.

Otepää vallavalitsusest tervitasid õpilasi volikogu esimees Jaanus Barkala ja vallavanem Kaido Tamberg. Vallavanem märkis, et tänase päeva sõnaks on „111”, kuna just nii vanaks sai Otepää Gümnaasium.

Otepää gümnaasiumi direktor Külle Viks ütles, et vaatamata vihmasajule olid meeleolud rõõmsad. „Väljas oli kogu koolipere, kõik klassid ja õpetajad. Eesti esimene emakeelne maagümnaasium pidas väga rõõmsalt pidu,“ lisas Viks.

Esimesed teated kooli olemasolust Otepääl pärinevad aastast 1686, kui Forseliuse seminari kasvandik Otepääle talurahvakooli asutas. Nuustaku karskusseltsi Edasi juhi Gustav Wulffi eestvedamisel asutati 1906. aastal Nuustaku kooliselts. 3. oktoobril 1907 alustas tegevust Nuustaku Kooliseltsi teise järgu eraprogümnaasium. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles