Võru vallavolikogu lendab istungit pidama Brüsselisse

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Võru vallavolikogu 21 liiget ning 7-liikmeline vallavalitsus reisivad teisipäeva hommikul peaaegu täies koosseisus Brüsselisse, et pidada Euroopa Parlamendi hoones vallavolikogu järjekordne istung.

„Lähme Brüsselisse küll,“ kinnitas volikogu esimees Aare Hollo.

Tema sõnul on volikoguga Brüsselisse sõitu plaanitud juba pikemat aega ning kui eurosaadik Ivari Padar asjakohase kutse esitas, ei mõeldud enam pikalt.

Teisipäeva hommikul Tallinnast startivale Brüsseli lennukile ei astu siiski kogu vallavõim. Kaks volikogu liiget ja üks vallavalitsuse liige on Hollo sõnul teatanud, et ei saa istungil osaleda.

Tõenäoliselt ei saa istungil osaleda ka mitte ükski vallakodanik, kuigi volikogu istungid on avalikud. See küsimus lahendatakse Hollo kinnitusel ülekandega volikogu istungist, mida saab vallamaja saalis jälgida. Vallavalitsuse istung europealinnas algab kell 15, Eesti aja järgi kell 16.

Reisi korraldab Europarlamendi saadik Ivari Padar. Esialgu pole teada, kui palju reis maksma läheb, kuid kulud kannab Euroopa Liit. „Eks see on teada, et Euroopa Liidul on enda tutvustamiseks fondid ja sellest makstakse ka meie reis,“ kinnitas Hollo.

"Kõik vallavolikogud võiksid ühe reisi Brüsselisse teha," lausus Ivari Padar. Tema sõnul saavad volinikud eurolinnas esiteks pildi ette ELi toimimisest ning teiseks aitab ühine reis volinikke liita ja koostööle utsida.

Reisi maksumust ei osanud Padar öelda. "Igal aastal on saadiku kvoot 110 inimest, kelle me saame Brüsselisse tuua," lausus ta. Saadik möönis, et tal saab tänavune kvoot täidetud.

Hollo sõnul ongi tegemist eeskätt eurokoridoride tutvumisreisiga, mille raames saab ka volikogu istungi ära pidada. Hollo tunnistas, et tõenäoliselt on volikogu istungi teises riigis pidamine esmakordne juhtum Eestis.

Brüsselist naastakse neljapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles