Valgamaa omavalitsuste liit taunib toiduliidu silmakirjalikkust

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Agu Kabrits.
Agu Kabrits. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Valgamaa omavalitsuste liit pöördub maaeluministeeriumi ja Riigikogu maaelukomisjoni poole ettepanekuga luua seadusandlik selgus valdkonnas, mis on Eesti toit ja mis mitte.

Omavalitsuste liit toetab Valgamaa põllumeeste sellekohast algatust, millele on oma poolehoidu üles näidanud tänaseks juba paar tuhat allakirjutanut.

Valgamaa omavalitsuste liidu esimees Agu Kabrits ei ole rahul olukorraga, kus mitmed toiduainetööstused ei väärtusta piisavalt kodumaist põllumajandussaaduste tootjat.

„on väga kahetsusväärne ja tarbijat eksitav, kui toiduainetetööstused märgistavad oma importtoorainest valmistatud tooteid Eesti lipu värvides märkidega nagu need oleksid valmistatud Eesti kasvatatud toorainest,” sõnas ta.

Kabritsa arvates peaks selliseid lipumärgiga manipuleerimisi märkama ja vajadusel sekkuma selleks kutsutud ja seatud Eesti toiduliit. „Paraku aga - kes maksab, see tellib ka muusika ning importtoiduaineid Eesti lipumärgi varjus müüvad suurtootjad on samas ka toiduliidu toitjad ja katjad. Nii pigistabki toiduliit silma kinni ning tarbija lollitamine töösturite poolt kestab edasi,” lisas ta.

Valgamaa omavalitsuste liit toetab Valgamaa põllumeeste liidu seisukohta ja ettepanekut maaeluministeeriumile vastava seadusandluse korrastamiseks selguse loomise eesmärgil nii, et kõik tarbijad mõistaksid Eestimaiste toidutoodete pakendimärgistust üheselt ja selgelt ka toidutooraine päritolumaa osas.

„Nõos kilesse pakitud Belgia liha on ehitud Eesti lipuvärvidega, kuigi see ei ole Eesti toit. Nii see olema ei peaks", leiab Kabrits

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles