Põlvamaa ettevõtjatest pälvisid tunnustuse Kagureis, Kanepi Aiand, E-SAHVER ja Kalev Kaarna

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna õhtul Kanepi Aiandis toimunud Põlvamaa ettevõtete tunnustusõhtul jagati välja neli auhinda. Põlvamaa Mastimändi tiitli pälvis Pesa Hotelli omanik OÜ Kagureis, Põlvamaa Pärli tiitli sai Kanepi Aiand, Tõusva tähe tunnustuse OÜ E-SAHVER ja maakonna ettevõtluse edendaja tiitli Kalev Kaarna.

Auhindade jagamise juhatas sisse Hanno Pevkur. Ta tõdes, et Põlvamaal on väga palju edukaid ja erineva suunitlusega ettevõtteid. "Aitäh, et te panustate Eesti paremaks muutmisesse," sõnas Pevkur. Seejärel hakati välja jagama parimate ettevõtjate auhindu. 

Põlvamaa Mastimänd: osaühing Kagureis

Foto: Arvo Meeks

Kagureis, laiemalt tundud kui Pesa Hotell, on tegutsenud üle 25 aasta. Selle aja jooksul on ettevõttest saanud tunnustatud majutuse ning toitlustuskoht piirkonna külaliste ja omainimeste jaoks. Ettevõte on koostööpartner mitmele Põlva kandi ettevõttele.

Ettevõtte filosoofia läheb hästi kokku Põlvamaa tunnuslausega „Rohelisem elu“.  Ettevõtte omakandi road ja kõrge kvaliteet loovad tuntust Põlva maakonnas ja kaugemalgi. 2018. a veebruaris oli ettevõte üks presidendi vastuvõtu toitlustajatest. Ettevõttel on keskkonnasäästlikkuse põhimõtted au sees ja juba mitmeid aastaid on tal rahvusvaheline Rohelise Võtme märgis.

Pesa hotelli juhataja Lily Lind rääkis, et ettevõte tahab koguaeg areneda ja värskelt valmis saanud minispaa Sõstar on üks selle arengu näidetest. 

Viimase paari aasta jooksul on ettevõte investeerinud üle 260 tuhande euro sealhulgas paigaldatud päikesepaneelid ja 2018 septembris valmis minispaa Sõstar. Ettevõte on kohal pea kõigil Põlvamaa festivalidel, avalikel üritustel ja ka paljudel aruteludel, ettevõte üllatab eriüritustega erinevate tähtpäevade puhul. Ettevõte on Põlva külalisele teatav maakonna visiitkaart, osaleb erinevatel messidel ja kontaktüritustel, tutvustades Põlvat ja maakonda laiemalt.

Mastimänni tunnustuse saab väärikas  ettevõte, mis on tegutsenud aastaid, kus töötab vähemalt 10 inimest, on oluline piirkonnale ning mis on edukas, stabiilne ja jätkusuutlik.

Põlvamaa Pärl: Kanepi Aiand

Foto: Arvo Meeks

Kanepi Aiand on stabiilne, pidevalt arenev pere ettevõte, mis aastaringselt annab tööd 10 hooajal märgatavalt suuremale arvule inimestele. Ettevõte on tuntud oma suurepärase istikute valiku ja haljastuslahendustega üle Eesti. Ettevõte on aktiivne teadus- ja arendustegevuses (sordiaretus; sordivõrdlused; liigpõhised katsed jne), tal on tugev koostöö Maaülikooliga. Juubeliaastal on korraldatud põlvamaalastele mitmeid üritusi.

Põlvamaa Pärli kategoorias tunnustatakse ettevõtteid, kes on tuntud ka  väljaspool Põlvamaad. Oma tegevusega on nad  panustanud Põlvamaa  atraktiivsuse tõstmisele.

Kanepi Aiandi tegevjuht Margus Vahtramäe toonitas võidukõnes, et väga tähtis on see, et ettevõte on maale jäänud ja pole linna paremate turgude juurde kolinud. "Me oleme hea näide, et siin kohapeal on võimalik hästi ettevõtlusega tegeleda," lisas ta. 

Foto: Arvo Meeks

Põlvamaa Tõusev täht: osaühing E-SAHVER

E-SAHVER on kahe venna vajaduspõhine uudse ärimudeliga ettevõte, mis propageerib maaelu ja rohelist mõtteviisi. Ettevõte tegevuse mõte on, et oma sügavkülmikusse talvevarude kogumise asemel, saab iga soovija juba kevadel veebikeskkonnas broneerida kõik metsaannid ja aiasaadused, mida ta talve jooksul tahab tarvitada. Sobiv kogus saadetakse külmakulleriga kliendile koju.

Vennad tõdesid auhinda vastu võttes, et on tegelenud ettevõttega veel vähest aega, kuid selline tunnustus motiveerib neid kindlasti jätkama ja uusi sihte seadma.

Tõusev Täht on uustulnuk,  see on ettevõte, kel vanust vähem kui 3 aastat, kes on keskkonnasõbralik ja innovaatiline, käivitanud uue tegevuse toote, teenuse või protsessi.

Foto: Arvo Meeks

Põlvamaa ettevõtluse edendaja: Kalev Kaarna

Ettevõtluse edendaja tiitli pälvis Kalev Kaarna, Puidu- ja Mööblitööstuse Klastri TSENTER endine juht ja Põlvamaa elanik. Kaarna on olnud piirkonna puidu ja mööblitööstuse kompetentsi eestvedaja ja ettevõteteni viija ning löönud kaasa ja vedanud mitmeid maakonna arendustegevusi. 

Kalev Kaarnale tuli auhind üllatusena. "See, et me juba kõik täna siin oleme on suur tunnustus. Hoidkem üksteist ja tuult tiibadesse kõikidele põlvkondadele," lisas ta.

Ettevõtluse edendaja tiitliga pärjatakse isikut, kes on oma tegevusega aidanud kaasa maakonna ettevõtluse arengule.

Peale auhindade jagamist esines saalis viibijatele kahe lauluga Laura Vals. Lisaks demonstreeris oma mustkunstniku oskuseid õhtujuht Marek Sandermat. 

Foto: Arvo Meeks
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles