Valgamaa delegatsioon läheb Adžaariasse

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa kutseõppekeskus. Foto on illustratiivne.
Valgamaa kutseõppekeskus. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaa delegatsioon külastab algaval nädalal Adžaariat, kus tutvutakse kohalike probleemidega ja vahendatakse oma kogemusi. Samuti arutatakse läbi edasised võimalikud koostööprojektid.

Maakonna delegatsiooni visiit on planeeritud 7.-13. oktoobrini. Delegatsioonis on 42 inimest, kelle seas omavalitsuste esindajad, omavalitsusliidu ja arenguagentuuri spetsialistid ning Valgamaa ettevõtjad. Kavas on kohtumised ja arutelud Gruusia Regionaalarengu ja Infrastruktuuride ministeeriumitega. Samuti Adžaaria vabariigi valitsusorganite ja mitmete Adžaaria omavalitsuste juhtide ning spetsialistidega.

Valgamaa omavalitsused said Adžaaria autonoomse vabariigi Khobuleti rajooninõukogu esimehelt Davit Mtchedlishvililt kutse juba juunis.

Valgamaal on kõige pikaajalisemad Gruusia suhted Valgamaa Kutseõppekeskusel. Khobulethi ja Valgamaa kutseõppekeskused sõbrustavad juba aastaid. Sealt on kooli rahvusvahelisse rühma läbi aegade õppima asunud palju õpilasi. Vastastikku on tehtud ka õppepraktikat. Valgamaa Kutsehariduskeskuses on isegi üks õppejõud Khobulethist pärit.

Kutseõppekeskus on vedanud ka seniseid Gruusia suunalisi arengukoostööprojekte, mida rahastab välisministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles