Lõuna-Eesti vabrikud ja veskid avasid uksed

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süvahavva villavabrik.
Süvahavva villavabrik. Foto: Erakogu

Nädalavahetusel said soovijad käia tutvumas Eesti-Läti ühisprojekti "Industrial Heritage" raames Lõuna-Eesti vabrikute ja veskitega.

Põlvamaal oli külalistele avatud Süvahavva villavabrik, Leevaku hüdroelektrijaam-muuseum ja Räpina paberivabrik. Võrumaal avas oma uksed Ööbikuoru hüdrotöökoda.

Projekti Eesti koordinaator Sille Roomets sõnas, et nende eesmärk on äratada ellu kasutuseta jäänud tööstusobjektid ning arendada neist turismi sihtpunktid. "Tööstuspärandi väärtustamine on praegu Euroopas kasvav trend. Läbi nende objektide saame inimestele tutvustada meie tööstuse ajalugu ja tehnoloogia arengut,” lisas ta.

Sama projekti raames saab järgmisel nädalalõpul külastada ajaloolisi tööstusobjekte Kurzeme maakonnas Lätis.

Projekt "Indusrial Heritage" kestab kaks aastat ning selle raames korrastatakse 26 ajaloolist tööstuspärandiobjekti Eestis ja Lätis. Samuti koolitatakse objektide haldajaid turismi- ja tootearenduse teemadel ning tehakse igakülgset koostööd objektide turundamisel.

Projekt on rahastatud Interreg Eesti-Läti programmist kogumaksumusega 1,4 miljonit eurot.

2018. aasta on Euroopa kultuuripärandiaasta ning oktoober on pühendatud tööstuspärandile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles