Lipumärk on põllumeeste juhi Toiduliiduga sõtta ajanud (1)

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtja ja Valga vallavolikogu liige Kaupo Kutsar viib koos kahe pojaga riigikokku allkirjad, mis kogutud protestiks Eesti lipumärgi väidetavalt tarbijaid eksitava kasutamise vastu.
Ettevõtja ja Valga vallavolikogu liige Kaupo Kutsar viib koos kahe pojaga riigikokku allkirjad, mis kogutud protestiks Eesti lipumärgi väidetavalt tarbijaid eksitava kasutamise vastu. Foto: Arvo Meeks

Valgamaa Põllumeeste Liidu juhatuse liige Kaupo Kutsar esitab homme riigikogusse ettepaneku seadusetäienduseks, mille järgi ei tohiks toidukaubal edaspidi kasutada Eesti lipu märki, kui toodete põhitooraine pärineb mujalt. Samuti süüdistab ta Toiduliitu märgi eksitavas kasutamises. Toiduliidu juht Sirje Potisepp nimetab Kutsari väiteid valesüüdistuseks.

«Meie tarbija eelistab kodumaist, kuid ei tea vähimalgi määral, kas toode on kodumaine või ainult valmistatud kodumaal,» lausus Kutsar, kes on asja eest võidelnud poolteist aastat. Nüüd on ta rahvaalgatuse käigus kogunud enam kui 1000 allkirja ja läheb nendega homme riigikokku.

Kutsar süüdistab Toiduliitu selles, et liit on esile seadnud eelkõige importivate toidutööstuste, mitte kohaliku tooraine tootjate huvid. «Toiduliit väidab, et meil ei jagu toorainet ja seetõttu tuleb seda importida, kuid tegelikkuses on olukord tingitud just suuresti praegusest toidu pakendimärgistusest,» lausus Kutsar. «Keskmine tarbija ei mõista vähimalgi määral toote pakendil oleva info põhjal tooraine tegelikku päritolu.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles