Kolmest maakonnast läks aega teenima 86 noort

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uued ajateenijad teise jalaväebrigaadi üksuses - Kuperjanovi pataljonis.
Uued ajateenijad teise jalaväebrigaadi üksuses - Kuperjanovi pataljonis. Foto: Arved Breidaks/Lõuna-Eesti Postimees

Aasta viimase kutsumisega asus oktoobri algul kaitseväes väljaõppele 1124 uut kutsealust ja vabatahtlikuna 7 neidu.

Valgamaalt läks aega teenima 36 kutsealust, Võrumaalt 30 ja Põlvamaalt 20. Ühtki neidu nendest kolmest maakonnast kaitseväkke ei läinud. Kõik kolme maakonna kutsealused teenivad 2. jalaväebrigaadis.

Kaitseressursside ameti peadirektor Margus Pae ütles, et omal tahtel asus seekord riigikaitselist kohustust täitma 42% noormehi, mis on aastate lõikes suurim vabatahtlike osakaal. "Nende kutsealuste motivatsioon on kõrge ja otsus igati läbi kaalutud, mille eest tuleb neid tunnustada. Teenistuse lõppedes saavad nad palju vajalikke kogemusi ja uusi teadmisi, nii et edasist tööelu ja karjääri on neil kergem kavandada.“

1. jalaväebrigaad sai väljaõppele 631 noort, 2. jalaväebrigaad 353, toetuse väejuhatusse suundus 88 kutsealust ning staabi- ja sidepataljoni 59 noort.

Suur osa noormeestest on üldkeskhariduse ja kutsekeskharidusega ning valdavalt on neil ka autojuhi luba. 8 kuud väljaõpet treenib neist väeosade reakoosseisu liikmed.

Välisriikidest saabus ajateenistusse seekord 28 noormeest. Kõige rohkem oli tulijaid naaberriigist Soomest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles