Suurkanala rajamisele tõmmati pidurit

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanade Väimela lautade asemele sooviti rajada kanala. 
Vanade Väimela lautade asemele sooviti rajada kanala. Foto: Arved Breidaks

Esmaspäeval, 8. oktoobril arutas Võru vallavalitsus Väimelasse planeeritud linnufarmiga seonduvat. Avalikkuse suurest vastuseisust tulenevalt tegi vallavalitsus arendajale ettepaneku kaaluda planeeritava linnufarmi rajamiseks uue asukoha leidmist.

8. märtsil 2017 algatati Võru Vallavolikogu otsusega Lõuna-Eesti Talumuna OÜ taotluse alusel detailplaneering ning keskkonnamõju strateegiline hindamine Väimela alevikus asuvatel Pärna tee 7 ja Pärna tee 9 kinnistutel.

Detailplaneeringu algatamisega seonduv on tekitanud kohalike elanike ja ettevõtete seas olulist vastuseisu. Võru vallavalitsus on seetõttu seisukohal, et praegune planeeritav linnufarmi asukoht ei ole vallaelanike huvidega kooskõlas.

"Väimela arendusprojekt on pakkunud meile palju üllatusi," kommenteeris valla seisukohavõttu Lõuna-Eesti Talumuna juhatuse liige Tõnu Vetik.

Ta nentis, et kui ettevõte projektiga alustas, oli vald soosival seisukohal.

"Ka ümberkaudsed naabrid ei olnud keegi kanala ehituse vastu. AS Rauameister soomlasest juht, kes hetkel on raevukalt kanala vastu, oli kohtumisel väga positiivne ja kinnitas, et nendel kanala vastu midagi ei ole," meenutas Vetik. Sama olukord oli tema sõnul ka kutsehariduskeskusega.

"Oleme kulutanud palju aega ja raha: kuidas ja kes selle arendajale kompenseerib?" oli Vetik nördinud.

Ta lisas, et ettevõtel on vastuseks aega kaks nädalat ja selle aja jooksul annab Lõuna-Eesti Talumuna oma otsusest tulevikuplaanide kohta teada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles