Salmonellaga saastunud farme ei aita ka kindlustus

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Coop Valga Konsumi lett on munadest lage. Kõrval on kvaliteediprobleemist teavitav silt. Põhjus on OÜ Sanlind kanafarmides avastatud salmonellabakteris.
Coop Valga Konsumi lett on munadest lage. Kõrval on kvaliteediprobleemist teavitav silt. Põhjus on OÜ Sanlind kanafarmides avastatud salmonellabakteris. Foto: Arvo Meeks

Kui algselt leiti salmonellabakterit kahest Valgamaa munatootja Sanlind farmist, siis teisipäeval teatas veterinaar- ja toiduamet (VTA), et leidis bakteri kõigist ettevõtte farmidest. Firma töötajate saatus on praegu lahtine.

VTA kinnitas, et kõik Sanlinnu farmid -- ettevõttel on seitse kanafarmi ja kaks noorkanafarmi -- on saastunud salmonellaga. Uus võimalik saastumine puudutab mune, mille "Parim enne" kuupäev jääb vahemikku 26. oktoober kuni 2. november. Need munad on poodidest kõrvaldatud. Kõikidest farmidest võeti täiendavad proovid pärast seda, kui kahes farmis salmonella avastati.

Firma töös uus leid midagi olulist ei muuda, kuna kanalate likvideerimise otsus on vastu võetud ja vastavasisuliste tegevustega on juba ka alustatud. „Ma ei tea, milleks seda lärmi tehakse. Munad on kõik tagasi kutsutud, midagi me enam ei väljasta,” ütles Sanlinnu omanik Andres Puksov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles